Suatu hari, telefon pintar Xiaomi dengan kamera yang baik bukanlah pemandangan yang jarang berlaku. Sama ada peranti bajet atau kelas atas, ia berjaya menawarkan persediaan kamera yang memuaskan di semua perantinya.

Kita dapat melihat hal yang sama dalam POCO X2 terbaru, yang telah dilancarkan dengan harga Rs 15,999. ia dilengkapi sensor Sony iMX686 64MP yang dapat menangkap beberapa gambar yang menakjubkan.

Peminat fotografi sudah menggunakan sepenuhnya peranti Xiaomi mereka. Namun, tidak semua orang tahu mengenai ciri tersembunyi dalam aplikasi kamera Xiaomi yang dapat meningkatkan pengalaman fotografi – bahkan untuk pemula!

Jadi dalam artikel ini saya akan menerangkan cara membuka kunci ciri kamera tersembunyi pada peranti Xiaomi / Redmi.

Aktifkan Ciri Kamera eksperimen Di Xiaomi

  1. Buka Pengurus Fail pada peranti anda.
  2. Pergi ke Storan dalaman> DCIM> Kamera.
  3. Ketik butang menu dan kemudian ketuk Buat Peta.
  4. Namakan “lab_options_visible”
  5. Sekarang, Tutup Aplikasi Kamera. Untuk melakukannya, tekan lama pada aplikasi Kamera di Skrin Utama dan ketik pada Maklumat aplikasi. Sekarang, Tekan Paksa Berhenti.
  6. Sekali lagi, buka Aplikasi Kamera. Ketik butang menu – Tetapan. Di sini anda akan menemui ciri eksperimen baru di telefon Xiaomi / Redmi.

Ciri tersembunyi terbaik dalam aplikasi kamera Xiaomi

Aplikasi kamera Xiaomi dengan fitur eksperimental
  • Bingkai pengesanan wajah secara automatik: Menonaktifkan ini akan menjadi rahmat dalam penyamaran bagi pengguna yang terus mengetuk layar untuk mendapatkan bingkai pengesanan wajah
  • Scene Detection (SR): Mematikannya sangat membantu pengguna mencari gambar mentah Terdapat banyak ciri eksperimen lain. Cubalah terokai semuanya di telefon pintar Xiaomi anda.